Fisk og skaldyr

Fortryllende tigerrejer med agurkesalat

Server en mirakuløs forret bestående af lækre tigerrejer med en forfriskende agurkesalat. En lækker start på en god japansk middag.
af Zoë Escher / Foto: Columbus Leth og Trine Birk4.04.2014

Det japanske køkken er populært, både når det gælder lækkert mad i hverdagen, og når du skal servere en anderledes gæstemenu. Tigerrejer er nemme at lave lækre forretter med, og supplerer du dem med en forfriskende agurkesalat, får du en forret, dine gæster vil rose til skyerne, og som både appellerer til syn og smagsløg.

Prøv også opskriften: Bruschetta med rejer, agurk, ærter og sumac-dressing

Det skal du bruge:
4 personer
8 tigerrejer
½ agurk
Amazudressing:
4 spsk eddike (uchibori - komet su)
8 spsk vand
20 ml sukker
lidt salt
Pynt: ristede sesamfrø

Prøv en jordbærkage til dessert: Få bagerens egen opskrift på jordbærkage her!

Fremgangsmåde:
Stik et træspyd igennem hver tigerreje mellem ryggen og skallen, så den bliver rettet helt ud. Kog tigerrejerne i vand tilsat lidt citronsaft i 2 minutter, og hæld så koldt vand i gryden for at stoppe kogningen. Tag tigerrejerne af træspyddene, og fjern skallen.

Skær tigerrejerne let (ikke helt igennem) fra nakke til hale på midten af ryggen, og fjern tarmen. Skyl derefter tigerrejen i rent vand. Halver agurken, og fjern kernehuset. Snit agurken i tynde skiver, og læg dem i en lille skål.

Amazudressing: Rør ingredienserne til dressingen sammen i en lille skål, indtil sukker og salt er opløst. Vend agurkeskiverne i dressingen. Anret en portion af agurkeskiverne i hver skål og læg to tigerrejer på agurkesalaten. Drys til sidst lidt ristede sesamfrø på tigerrejerne.

Find flere lækre opskrifter på forretter med fisk her!

Sponsoreret indhold