Fisk og skaldyr

Citronsild på glas

Lækre, syrlige sild der pifter ethvert frokostbord op.
af Marie Melchior. Foto: Betina Hastoft.22.03.2010

(6 personer)
3 dåser gammeldags modnede matjesfileter
1 stort rødløg
2 citroner
4 spsk kapers
2 dl cremefraiche 18 pct.

Klip matjesfileterne i mindre stykker med en saks. Læg sildestykkerne i bunden af et sylteglas. Skær rødløg i ringe og læg løgringene oven på silden. Pres saften fra en citron henover. Skær den anden citron i skiver og fordel skiverne oven på løgringene. Drys kapers henover. Luk glasset til og lad det stå på køl til næste dag. Rør 3 spsk af lagen sammen med cremefraiche og smag til med mere citronsaft, salt og peber. Server til sildene sammen med løg og kapers.

Se flere sildeopskrifter:

Sildetapas på knækbrød

Æble- og sennepssild

Matjesfileter i fad

Sildeburger med syltede løg

Sponsoreret indhold