Der er intet 1980'er over denne version af rejesalaten, der har fået et strejf af Thailand med koriander og thaibasilikum. Servér dem som forret til nytårsaften eller som lidt ekstra luksus til frokost!
4 personer
Prøv også: Laksetærte med broccoli
Det skal du bruge:
1 forårsløg
1 spsk korianderblade
1 rød grape
200 g pillede rejer i lage
2 stængler thaibasilikum el. alm. basilikum
2 tsk chilisauce
8 små søde vafler
1 spsk ristede løg
Fisk på fadet: Ekstrasunde fiskefrikadeller
Sådan gør du:
Snit forårsløget fint på langs, og læg det i isvand i 10 min. sammen med korianderblade. Læg det i en sigte, og lad det dryppe godt af. Skræl grapen, og pluk kødet i grove stykker. Vend med rejer, basilikum og srirachachilisauce, og fordel rejesalaten i vaflerne. Anret vaflerne stukket ned i en skål eller et glas med salt, og drys med forårsløg og ristede løg.
Tip: Du kan også lave de små vafler med røget hellefisk eller laks.
Klassiker med eksotisk tvist: Rejeboller med citrongræs og chili