Fisk og skaldyr er altid et hit, når du skal lave en god middag for vennerne, til nytårsaften eller en anden festlig lejlighed.
Og de fungerer så fint på det veldækkede bord. Det gode ved forreter er, at mange kan tilberedes helt eller delvis i god tid, og nogle kan bruges som hapsere og som forret alene, men du kan også sammensætte en hel menu med flere eller mange små forretter. Der findes et hav af muligheder.
Prøv også:
Det må gerne være lidt ekstra festligt, når gæsterne kommer på besøg. De fleste elsker forretter, og mange foretrækker gerne flere mindre forretter, end en tung hovedret.
Vælg imellem laks, kammuslinger, jomfruhummer, torsk eller østers. Især laks er altid en sikker vinder. Du kan servere den på mange måder; rå, marinerert, grillet, røget eller stegt.
De fisk og skaldyr vi har valgt, kan du som regel få hele året rundt. Torsk og stenbidderrogn kan dog kun fås, når der er sæson. Find den opskrift, der passer bedst til anledningen.
Denne formidable forret kan laves dagen før!
Du kan snildt sammensætte nogle forretter og lave middagen, som et udvalg af tapas. Og så får det et smukt visuelt udtryk, når du anretter flere små forretter sammen.
Vi har samlet opskrifter på både indbagt laks, brændt laks og laksetartar. Du finder også opskrifter på lækker østers, torsk, stenbidderrogn, jomfruhummer og to forskellige versioner af kammuslinger.
Få inspiration til flere forretter her!
Se med nedenfor i galleriet, og bliv inspireret af de lækre fiske- og skaldyrs forretter – her er garanteret en opskrift, der passer lige præcis til dine og gæsternes smagsløg.