Hvad end, om weekendens hyggelige stunder står på brunch, eftermiddagskaffe eller et middagsselskab, vil disse lækre figentærter kunne stråle som menuens velsmagende højdepunkt.
Figen er et af efterårets sæsonfrugter her i Danmark, og dette bliver udnyttet i fineste stil med denne lækre dessert, der både rummer frugtig sødme og friskhed, nødde-noter fra pinjekernerne og sprødhed i dejen – alt sammen bundet sammen og forkælet af den lækre marsceponecreme.
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Tærte med rødbeder og gedeost
Tærterne kan enten laves i praktiske portionsstørrelser eller i ét stort fad, hvis I er mange til bords.
God fornøjelse og velbekomme!
6 personer
INGRESIENSER:
Dej:
Fyld:
Mascarponecreme:
FREMGANGSMÅDE:
Dej:
Skær smørret i mindre stykker, og rør sammen med flormelis, mel, fintrevet skal af citronen og salt. Saml dejen med æggeblommer og mælk.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i 1 time.
Fordel dejen i 6 smurte forme på 8 cm i diameter (alternativt 1 stor form), og stil formene i fryseren i 30 minutter.
Tag formene ud af fryseren, og forbag dem ved 180° i 8-12 minutter, indtil de er let gyldne.
LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Key Lime Pie med kanelkiks
Fyld:
Blend mandlerne, og bland dem med melet. Pisk smør og sukker sammen til en cremet masse. Tilsæt æg og vaniljekorn. Bland mel- og mandelblandingen i.
Riv skallen af appelsinerne fint (stil halvdelen til side til mascarponecremen). Rør i mandelblandingen, og sæt den i køleskabet i 30 minutter.
Fordel mandelblandingen i de forbagte tærtebunde. Del fignerne i halve, og tryk dem ned i dejen.
Pres saften af appelsinerne, og kog saften med sukker. Hæld blandingen over tærterne, og drys med pinjekerner.
Bag tærterne i ovnen ved 170° i 25-30 minutter.
Mascarponecreme:
Rør mascarpone med cremefraiche og flormelis. Vend appelsinskal i cremen, og servér den til kagerne.
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Farverig hindbær smoothie