Grønt

OPSKRIFT | Cremet jordskoksuppe med persilleolie

Hop med på trenden med at vælge kødet fra – i en periode eller fast en gang om ugen – og spis dig mæt og varm i fyldige supper, lune salater og karryretter med masser af smag. Få opskriften på cremet jordskoksuppe med persilleolie.
af Nina Ettrup, opskrift fra bogen 'Plantemad' 23.02.2017

Cremet jordskoksuppe med persilleolie

Denne suppe er inspireret af en suppe, jeg engang fik på en københavnsk café. Når jeg laver den, bliver jeg derfor altid mindet om den smukke dag og efterårssolen over Christianshavn – og det er lige præcis en af de ting, jeg elsker allermest ved mad: Den kan bringe så mange sindsstemninger og minder frem.

Opskrift til 2 personer

INGREDIENSER

  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 500 g jordskokker
  • 400 g kartofler
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 4 skiver rugbrød

Persilleolie:

  • 1 bundt persille
  • ½ dl olivenolie
  • ½ fed hvidløg
  • ¼ tsk salt

LÆS OGSÅ: Grønkålssuppe med krydrede mandler

FREMGANGSMÅDE

Snit løg og hvidløg fint, og svits begge dele i olivenolien i en stor gryde. Imens skrælles jordskokker og kartofler, hvorefter de skæres i tern. Tilsæt begge dele til gryden, svits dem med i 5 minutter, og tilsæt dernæst grøntsagsbouillon og salt. Kog suppen i 30 minutter, til grøntsagerne er møre.

Blend til sidst suppen grundigt i gryden med en stavblender eller i en foodprocessor, og smag til med friskkværnet peber og ekstra salt. Rist rugbrødsskiverne, mens du laver persilleolien.

Persilleolie: Blend persille, olivenolie, hvidløg og salt. Tilsæt persillen løbende for at sikre, at blenderen får fat i det hele.

Server suppen med persilleolie og med ristet rugbrød som tilbehør.

Opskriften kommer fra bogen ’Plantemad’ af Mia Gardum, 329, kr. Købes online HER

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Smoothie med spinat, koriander og ingefær

Sponsoreret indhold