Grønt

WEEKEND BITES | Grønkålssuppe med krydrede mandler

Grønkål kan bruges til andet end medister og juleskinke. Her tager den sig godt ud i en sund og nærende suppe med knasende sprøde mandler på toppen. Her får du opskriften på lækker grønkålssuppe med krydrede mandler.
af redaktionen 5.01.2017

Opskrift til 2 personer

Julen er ovre, men det behøver ikke betyde, at grønkålen skal pakkes væk. Den vitamin- og fiberige kål kan nemlig anvendes til meget mere end den tunge julemad. I denne opskrift tager kålen sig godt ud i en sund og nærende suppe med knasende sprøde mandler på toppen, der virkelig giver nyt liv til den klassiske kål.

Grønkålssuppe med krydrede mandler

INGREDIENSER

  • 150 g kartofler
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • lidt olie til stegning
  • 300 g frisk grønkål
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • salt

Krydrede mandler

  • 100 g mandler
  • 3 spsk. teriyakisauce
  • 1 spsk. honning

Tilbehør: Groft brød

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Muslingebisque med kamille

FREMGANGSMÅDE

Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Pil og hak løg og hvidløgsfed. Opvarm en gryde med olie, og steg kartofler, løg og hvidløg i 5-8 minutter, uden at det tager farve.

Skyl grønkålen, rib den, og hak den fint. Kom den i gryden, og lad den varme med i ca. 1 minut. Tilsæt grøntsagsbouillon, læg låg på gryden, og lad suppen småkoge i 20 minutter, til grøntsagerne er helt møre.

Krydrede mandler: Rist mandlerne på en tør, varm pande i 3-4 minutter. Tilsæt teriyakisauce og honning, og lad væsken koge ind. Lad mandlerne afkøle på et ark bagepapir.

Blend suppen jævn og glat i en blender eller direkte i gryden med en stavblender. Smag til med salt, og server straks toppet med krydrede mandler og med groft brød til.

Tip: Du kan sagtens bruge frossen grønkål til denne suppe, men beregn i så fald ca. 50 g mindre grønkål, da ribberne på frossen grønkål allerede er fjernet.

LÆS OGSÅ: 3 sunde supper

Sponsoreret indhold