De grønne linser fra Le Puy i Auvergne hører under kvalitetsmærkningen AOC (appellation d'origine contrôlée), som beskytter udvalgte landbrugsprodukter produceret inden for et skarpt afgrænset landområde.
LÆS OGSÅ: Sprød blomkålssalat med chilivinaigrette
Opskrift til 6 personer
INGREDIENSER
Estragonvinaigrette:
Til servering:
FREMGANGSMÅDE
Skyl linserne i koldt vand, og kog dem i rigeligt vand i 12 minutter. Lad dem dryppe af. Skyl blomkålen, halvér den, og snit hver halvdel i tynde skiver. Hak mandlerne. Skyl og hak estragon og persille. Bland linser, blomkål, mandler, estragon og persille i en stor skål.
Estragonvinaigrette: Pisk estragoneddike, sennep, honning og olivenolie sammen, til vinaigretten tykner og er blank og glat. Smag til med salt og peber. Hæld vinaigretten over grøntsagerne, og vend salaten sammen.
Servér blomkålssalaten i en skål drysset med friske estragonblade.