Grønt

Grønkålssalat med dadler, æbler og tangvinaigrette

Denne grønkålssalat er en fyldig og mættende salat, som er spækket med vitaminer og mineraler. Du kan få tanggranulat af mange forskellige slags tang, så smag dig frem, og find din favorit.
Uddrag fra bogen ‘Tang – et hav af mad’ skrevet af Anita Dietz og Liselotte Kira Gregers Andersen 26.07.2017
Grønkålssalat med dadler, æbler og tangvinaigrette

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Grønkålssalat med dadler, æbler og tangvinaigrette

INGREDIENSER

  • 4 stængler grønkål
  • 1 håndfuld dadler
  • 1 håndfuld ristede, saltede mandler
  • 2 røde spiseæbler

Tangvinaigrette:

  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk grov tangsennep
  • 1 tsk tangsalt
  • ½ spsk tanggranulat
  • 1 dl koldpresset græskarkerneolie

PRØV OGSÅ: Klassisk rødkålssalat med appelsin og nødder

LÆS OGSÅ: Derfor skal du spise tang – havets superfood!

FREMGANGSMÅDE

Skyl og rens grønkålen grundigt. Skær den fra stænglerne og hak den fint. Fjern stenene fra dadlerne, og del eller skær dem i mundrette stykker. Hak mandlerne groft. Skyl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i ukurante stykker. Vend ingredienserne sammen i en skål.

Tangvinaigrette: Hæld alle ingredienserne til dressingen på nær olien i en skål. Pisk olien i lidt ad gangen, til du opnår en cremet konsistens. Hæld dressingen over salaten, og server.