Som med det meste frugt kan pærer bruges på et utal af måder - i kager, tærter, syltede, eller hvad med bare at spise dem rå? Pærer kan i mange tilfælde bruges præcis som æbler, som er langt mere anvendte i Danmark. Men pærer er også fantastiske i tærter sammen med ost.
Pære- og grønkålssalat med blå ost og valnødder
Chokoladepærer med chokocrumble og vaniljeis
Pærer modnes på forskellige tidspunkter alt efter sort. De tidlige pærer modnes i starten af september, mens de senere sorter først modnes hen i oktober.
Vidste du…
At udtrykket pæredansk, pærelet eller pæredumt ikke har noget med frugten pære at gøre? Forstavelsen pære- i pæredansk menes at være en forvanskning af det latinske udtryk pure.
Holdbarhed
Pærer har en ret kort holdbarhed, så derfor plukkes pærer oftest umodne, så de har en holdbarhed på en lille uge. Køb derfor altid de hårde, umodne pærer i butikken, så kan de bedre holde til turen hjem.
Sæson
September-december