(3 styk)
ca. 200 g modne pærer m. skræl
koldpresset olivenolie til stegning
1 tsk fintrevet citronskal
1 fed hvidløg
1 tsk frisk rosmarin
150 g renset frisk spinat
3 skiver surdejsbrød m.skorpe
9 skiver salami el. skinke
75-100 g ost f.eks. esrom
havsalt
friskkværnet sort peber
Halver pærerne og fjern kernehuset. Skær dem i 1 cm tykke både. Varm en stor pande op og hæld lidt olivenolie på. Tilsæt pærer, citronskal, finthakket hvidløg og rosmarin. Krydr med havsalt og friskkværnet peber. Steg pærerne i et par minutter ved høj varme eller indtil de er gyldne. Læg pærerne over på en tallerken. Steg på den samme pande spinaten i få minutter, indtil den falder sammen. Læg brødet på en bageplade med bagepapir. Fordel spinaten ovenpå, dernæst salamien og pærerne. Riv osten groft og fordel over toasten. Bag brødene ved 200° i 10-15 min. eller indtil de er gyldne.
Prøv de andre pæreopskrifter: