Grønt

Ostefrugttoast

Den danske pæresæson står for døren. Lær at håndtere den skrøbelige og lækre frugt, der er både til sødt og mad.
af Kille Enna 2.09.2010

(3 styk)
ca. 200 g modne pærer m. skræl
koldpresset olivenolie til stegning
1 tsk fintrevet citronskal
1 fed hvidløg
1 tsk frisk rosmarin
150 g renset frisk spinat
3 skiver surdejsbrød m.skorpe
9 skiver salami el. skinke
75-100 g ost f.eks. esrom
havsalt
friskkværnet sort peber

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Halver pærerne og fjern kernehuset. Skær dem i 1 cm tykke både. Varm en stor pande op og hæld lidt olivenolie på. Tilsæt pærer, citronskal, finthakket hvidløg og rosmarin. Krydr med havsalt og friskkværnet peber. Steg pærerne i et par minutter ved høj varme eller indtil de er gyldne. Læg pærerne over på en tallerken. Steg på den samme pande spinaten i få minutter, indtil den falder sammen. Læg brødet på en bageplade med bagepapir. Fordel spinaten ovenpå, dernæst salamien og pærerne. Riv osten groft og fordel over toasten. Bag brødene ved 200° i 10-15 min. eller indtil de er gyldne.

Prøv de andre pæreopskrifter:

Pæresirup

Brødkage med æbler & pærer