Salat:
Vinaigrette:
1½ spsk balsamisk æbleeddike
2 spsk koldpresset
jordnøddeolie
2 tsk mørk el. lys
muscovado-rørsukker
strejf af paprika
havsalt
friskkværnet sort peber
2 tsk finthakkede friske krydderurter, f.eks. mynte, dild, oregano, timian og salvie
LÆS OGSÅ: Stikkelsbærsauce til fisk
Vinaigrette: Rør æbleeddike og jordnøddeolie sammen i en skål. Tilsæt rørsukker og paprika og krydr med havsalt og friskkværnet sort peber. Rør de finthakkede krydderurter i.
LÆS OGSÅ: Stikkelsbær / estragonsorbet
Salat: Rens og halver stikkelsbærrene. Skær rødbeder og løg i tynde skiver. Bland stikkelsbær, rødbedeskiver, løgringe og ærter sammen i en stor, bred skål. Pluk krydderurter, dild og salater og vend dem i. Hæld vinaigretten over salaten og vend forsigtigt rundt.
Flere lækre opskrifter med danske bær:
Is med solbær
Tranebærkage
Salat med ribs