Selvom agurker ikke trives i det danske klima, er frugten en absolut klassiker i det danske køkken. Hvad er mere dansk end en leverpostejsmad med agurk eller kyllingesteg med skilt sauce og agurkesalat?
Opskrifter med agurkerDampede havtaskekæber med agurkesalat og sortøjebønner
Agurk pga. dens høje indhold af vand mere energi at fordøje, end man får ved at spise den. Agurk er altså en slags "minus-frugt".
Anvendelse
Agurker bruges oftest enten rå eller syltede og bruges i de retter, der associeres allermest med sommer: tzatziki, agurkesalat og kold agurkesuppe, der er en forfriskende forret eller appetizer til en grillaften på en sommerdag.
Vidste du...
at agurk er en frugt, eller nærmere et bær pga. dens mange kerner, selvom vi betragter og anvender den som en grønsag?
Holdbarhed
Agurker kan holde sig 3-5 dage i køleskabet. Har du brugt af agurken, sætter du den snittede ende i vand.
Sæson
Marts-oktober