Grønt

Ingefær

Ingefær har en skarp smag og bruges især i asiatiske retter. Få nyttig viden om ingefær og masser af opskrifter med ingefær her.
af Redaktionen, Foto: Henrik Freek.18.07.2012

Den ingefær, vi bruger i maden, er knolden fra en tropisk plante med bambuslignende stængler og blade. Ingefær kan derfor ikke dyrkes på friland i Danmark pga. det kolde klima, men man kan have held til at dyrke den i drivhuset eller i en potte i vinduet.

Opskrifter med ingefær

Lammetagine med honning og grønt

Varm æbletoddy med krydderier

Æbleglas

Crema Catalana med blommekompot

Sprøde ruller med tun

Chokolade-gulerods-ingefærbrød

Ingefær-chai

Frisk powerdrik

Ceviche med kokos og ingefær

Frisk ingefær forbindes især med asiatiske retter, hvor den er et grundkrydderi. Tørret ingefær bruges også i brød og kager.

Vidste du…
At ingefær siges at virke beroligende på maven? En kop ingefær te skulle kunne has på et maveonde.

Anvendelse
Skræl ingefæren - skær evt. skrællen væk - og snit, riven eller skær ingefæren i fine skiver.
Ingefær kan fx bruges til en frisk ingefær-te. Kom et par skiver ingefær i et glas eller en kop og held kogende vand over. Lad det trække et par minutter og sød teen med honning.

Sponsoreret indhold