Desserter og kager

Æbleglas

Velsmagende æbleglas med æblekompot og chokoladecreme.
af Hanne Gabel, Foto: Hanne Gabel16.08.2011

(4 personer)
3 æbler
2 spsk rørsukker
1 tsk reven ingefær
saft af 1 lime
8 makroner
1 dl marsala eller anden dessertvin

Chokoladecreme:
100 g 36 % chokolade
1dl piskefløde

Skræl æblerne og skær dem i små terninger. Læg dem i en gryde sammen med lime og ingefær. Kog op til en æblegrød og tag gryden af varmen, før æblerne er møre. Køl af og lav imens chokoladecremen.

Chokoladecreme:
Smelt chokoladen i vandbad. Det skal være ca. 45°. Pisk fløden let og rør den i chokoladen. Læg et par knuste makroner i bunden af hvert glas og stænk med fx marsala. Læg chokoladecremen i og efterfølgende æblekompotten. Pynt evt. med chokoladespåner eller anden hjemmelavet chokoladepynt.

Se også andre kager fra Rikke Gryberg:


Æbletærte med tranebær og hvid chokolade


Krydderkage med limecreme


Kanel- og orangescones


Rosmarin og citroncookies

Sponsoreret indhold