Ris af blomkål lyder måske umiddelbart som en skør helsetrend, men det er slet ikke så dumt, som det lyder. Faktisk er det en virkelig smart måde at få sine grøntsager, variere hverdagsretter og prøve noget nyt. Vi har i hvert fald lagt vores skepsis over for blomkålsris på hylden efter, vi har prøvesmagt den.
Læs også: Lav libanesisk tabbouleh med ris af blomkål
Ris, couscous og bulgur smager ikke af særlig meget, men kan få en rets øvrige ingredienser til at spille sammen og sørge for, at alle bliver mætte – sådan er det faktisk også med ris af blomkål! Når blomkålen bliver hakket i små fine korn-lignende stykker, så smager den meget mildt af det, den i virkeligheden er. Hvis du bruger den revede eller hakkede blomkål uden at gøre mere ved den, så er smagen mere intens og konsistensen er lidt ”al dente” og minder mest om bulgur, hvorimod den bliver luftig og blød ligesom ris, hvis du lige giver den en hurtig omgang på panden eller med kogende vand.
Læs også: Lammeskank a l'orange med ris af blomkål
Der findes fem måder at tilberede sin blomkålsris på:
Vi kan bedst lide den på panden, men du kan prøve dig frem. Her er en...
Vil du have flere blomkålsretter, kan du finde inspiration her: Tema med blomkål
Det skal du bruge til blomkålsris til to personer:
Læs også: 9 opskrifter på tilbehør til aftensmaden, som ikke er ris eller pasta
Sådan laver du ris af blomkål:
Blomkålsris kan erstatte ris, couscous, bulgur, kartoffelmos og andet i hverdagsretter. Hvis du vil gøre den ekstra lækker, kan du blande den med friske krydderurter såsom mynte, koriander eller dild og toppe den med frisksnittede forårsløg. Du kan også mikse noget tørret chili eller koriander i dine ris af blomkål, inden du steger dem. Kun fantasien sætter grænser…
Læs også: Oksegryde med blomkålsris, syltede rødløg og granatæble