Grønt

Ærtesuppe med lime og timian

Ærtesuppe er en klassiker som forret - ofte serveret med kammusling eller rejer. Denne version er helt grøn og har fået følgeskab af smagsgiverne lime og timian.
af Ine Gaarder / Foto: Tanja Steen24.11.2016

Start festmåltidet med en let ærteuppe, der smager af fjernere himmelstrøg med sit touch af lime. Om sommeren spises ærtesuppe ofte kold, men dette er en version, som serveres varm - gerne med lidt godt brød til. Er man ikke til det vegetariske, så servér suppen med sprød bacon eller kammusling.

Ærtesuppe med lime og timian

Antal: 4 personer

Det skal du bruge til ærtesuppe med lime og timian:

  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. Smør
  • 1 løg
  • 500 g friskbælgede eller frosne ærter
  • 5 dl hønsefond
  • ½ dl piskefløde
  • lidt limesaft
  • salt og friskkværnet peber
  • cremefraiche
  • en kvist timian

Tip! Servér dette brød til

Sådan laver du ærtesuppe med lime og timian:

  1. Hak hvidløget fint, og vend det hurtigt på panden i smør. Hak løget groft, og sauter det sammen med hvidløget, til det er blødt.
  2. Tilsæt halvdelen af ærterne, hæld hønsefonden over, og lad det hele koge i ca. 20 min.
  3. Hæld derefter suppen i en blender, og tilsæt resten af ærterne. Blend til en jævn og god konsistens, og hæld suppen tilbage i gryden.
  4. Kog suppen op sammen med piskefløden, og smag til med limesaft, salt og peber.
  5. Server suppen med cremefraiche og en kvist timian.

Sponsoreret indhold