Grønt

Jordskok-suppe med trøffelolie

Lav en cremet jordskok-suppe med trøffelolie som forret til gæstemiddagen, eller sérver den som hovedret på kolde vinterdage.
af Cecilie Sofie Svensson / Foto: Anders Schønnemann17.01.2017

Jordskokker er lækker vinterspise, og noget af det bedste du kan bruge dem til, er den her cremede jordskok-suppe med trøffelolie og hasselnødder. Nødderne og trøffelolien giver en dyb og rund smag. Det lyder måske skræmmende eksotisk, men suppen er faktisk rigtig nem at lave og kan både serveres som hovedret på travle hverdage og som forret til en lækker gæstemenu. I denne opskrift er potionsstørrelsen udregnet med udgangspunkt i suppen som forret - husk det, hvis du i stedet skal spise den som hovedret, og bag evt. noget godt brød til. Smag også: Jordskok-suppe med rødbeder

Opskrift på cremet jordskok-suppe med trøffelolie

6 personerDet skal du bruge til en cremet jordskok-suppe:
  • 100 g hasselnødder
  • 1 kg jordskokker, skyllede og skrællede
  • 1 stort skalotteløg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 25 g smør
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 stængler frisk timian
  • ca. 1 l grøntsagsbouillon, eller så det lige dækker grøntsagerne
  • 1 dl piskefløde
  • lidt citronsaft, æblecidereddike eller balsamico
  • salt og peber

Smag også: Verdens bedste tomatsuppe

Sådan laver du en cremet jordskok-suppe:

  1. Lad nødderne stå i koldt vand i nogle timer, gerne natten over.
  2. Skyl og rengør jordskokkerne grundigt, og skær dem ud i store bidder.
  3. Hak løg og hvidløg. Varm olien og smørret, og sautér løg og hvidløg. Tilsæt jordskokkerne, og lad dem stege et øjeblik. Tilsæt hasselnødder og bouillon, og lad suppen simre i ca. 30 minutter, indtil grøntsagerne slipper, når du stikker en gaffel i dem.
  4. Lad suppen køle af, før du blender den.
  5. Tilsæt piskefløde og smag til med salt, peber og citronsaft eller eddike.
  6. Servér suppen lun i små skåle med et dryp trøffelolie.

Flere lækre opskrifter på supper her:

10 lækre supper

Sponsoreret indhold