Grønt

Suppe med jordskokker og parmaskinke

Prøv en anderledes suppe. Her får du opskriften på en rød jordskokkesuppe med parmaskinke.
af Hanne Gabel Christensen 13.09.2012

Suppe må være den ultimative vinterret. Den luner, og så er den nem at lave.

Skær ingredienserne i skiver, kog dem i en gryde og blend, så har du den lækreste suppe, du kan varme dig på.

LÆS OGSÅ: Få flere opskrifter på suppe her!

Suppe med jordskokker og parmaskinke

Antal: 3 personer

Det skal du bruge for at lave suppe med jordskokker og parmaskinke

  • 750 g jordskokker
  • 250 g rødbeder
  • 2 skalotteløg
  • 1 stort fed hvidløg
  • 3 røde jalapenos
  • ½ dl olivenolie
  • 2 tsk groft salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 1 l hønsebouillon
  • 2 dl fløde
  • 6 skiver parmaskinke
  • Lidt fintsnittet porretop

Sådan laver du suppe med jordskokker og parmaskinke

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skræl jordskokker og rødbeder til din jordskokkesuppe, og skær dem i grove stykker.
  3. Pil og flæk løg og hvidløg. Halver jalapenos, og fjern ribber og kerner, hvis de er meget stærke, og din røde jordskokkesuppe med parmaskinke ikke ønskes til den stærke side.
  4. Vend grøntsagerne i olien med salt og peber, og bag dem i ovnen i ca. 40 min.
  5. Hæld de bagte grøntsager i en tykbundet gryde, tilsæt bouillon, og kog indtil rødbederne er helt møre for at få den bedste jordskokkesuppe.
  6. Blend din jordskokkesuppe og kør den gennem en sigte.
  7. Tilsæt fløden og kog forsigtigt suppen op.
  8. Smag til med salt og peber.
  9. Steg parmaskinken i smør på panden, og top din jordskokkesuppe med to stykker på hver portion.

LÆS OGSÅ: Prøv 10 af vores favorit-supper her!

PRØV OGSÅ: Ærtesuppe med lime og timian

Pynt til jordskokkesuppe:
Pynt din jordskokkesuppe med fintsnittet porretop, og server din røde jordskokkesuppe med parmaskinke med hjemmebagt brød til.

Flere opskrifter fra Lone Vitus:
Chilipesto
Risotto med artiskokker og kantareller

Se også disse 10 lækre opskrifter på supper...

10 lækre supper

Sponsoreret indhold