Kød og fjerkræ

OPSKRIFT | Bøfsalat med avocado og rødløg

Forkæl dig selv denne sommer med en lækker og sund salat, der ikke kun mætter maven, men også smagsløgene. Den sprøde bøfsalat er en frisk og spicy afveksling.
af Louisa Lorang og Camilla Zarah Lawes 12.07.2016

Bøfsalat med avocado og rødløg

Tid: 25 minutter + risenes kogetid. Marinering afkød: 1-24 timer.
Antal personer: 2

Ingredienser:

  • 2 gode bøffer (a 150 g)
  • lidt olie til stegning
  • salt
  • 1 romainesalat
  • 1 rødløg
  • 1 avocado
  • ½ moden papaja
  • 4 cm frisk ingefær
  • ½ frisk rød chili
  • frisk koriander
  • saft af 1 limefrugt

Papajamarinade:

  • ½ moden papaja
  • ½ rød chili
  • saft af 1 limefrugt
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 spsk fiskesauce

Tilbehør:

  • ris (beregn 1 dl rå ris pr. person)

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Salat med jomfruhummer, rød grapefrugt og avocado

Fremgangsmåde:
Papajamarinade: Mos kødet af den halve papaja, og bland det med hakket rød chili, limesaft, ahornsirup og fiskesauce. Lad bøfferne trække i marinaden i 1-24 timer i køleskabet.

Tilbehør: Kog risene efter anvisningen på emballagen.

Steg de marinerede bøffer i lidt olie på en varm pande, og krydr med salt. Lad dem trække i 5-10 minutter, inden du skærer dem i tynde skiver.

Skyl og pluk romainesalaten. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Skræl avocadoen, og skær den i skiver. Skær den sidste halvdel af papajaen i små tern. Skræl ingefærstykket, og skær det i tynde strimler. Skær chilien i fine skiver (fjern kernerne).

Servering: Anret salat, plukket koriander, rødløg, avocado og papaja på 2 tallerkener, og top med ingefær, chili, limesaft og strimler af bøf. Krydr med lidt salt, og server straks med de kogte ris.

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT: Grøn salat med edamamebønner og pinjekerner

Sponsoreret indhold