6 personer
1 stor landkylling
Lage:
6 dl vand
4 spsk salt
4 spsk sukker
2 laurbærblade
10 kviste timian
Mos:
800 g nye kartofler
4 forårsløg
50 g smør
salt og friskkværnet peber
Grønt:
400 g grønne bønner
salt og friskkværnet peber
Kog lagen op, og lad den koge, til salt og sukker er opløst. Køl den derefter ned. Læg kyllingen i en pose, hæld den kolde lage over, sug alt luften ud af posen, og bind en knude. Læg posen med kyllingen i et fad, og stil den i køleskabet til næste dag.
Tag kyllingen ud af posen, og tør den godt med køkkenrulle. Steg den i ovnen i 1 time ved 200°.
Vask kartoflerne grundigt, og kog dem med salt. Hæld vandet fra, og mos dem, med skrællen på, med et piskeris. Hak forårsløgene, og bland dem i mosen med smør, salt og peber. Mosen skal være meget grov. Nip bønnerne, skyl dem, og sauter dem i smør i 4 min. lige inden de skal serveres.