Dessertpizza lyser måske underligt, fordi du umiddelbart forbinder pizza med ost, tomatsovs og en eller anden slags kød - og det søde på din pizza allerhøjest er lidt ananas på hawaiipizzaen.
24 minipizzaer
Det skal du bruge
• 1 portion pizzadej (se opskrift nederst)
• 500 g ricotta
• Revet skal af 2 usprøjtede appelsiner
• 150 g marcipan
• 100 g god mørk chokolade 70 %
• 100 g hvid kvalitetschokolade
• 12 friske figner
• ½ dl flydende honning
Sådan gør du
Varm ovnen til 250°. Lav pizzadej efter grundopskriften. Del dejen i 24 stykker, og rul dem ud til runde minipizzaer. Læg dem på en plade med bagepapir.
Bred et lag ricotta ud på hver, og riv appelsinskal og marcipan over. Hak chokoladen, skær fignerne i skiver, og fordel det på pizzaerne. Dryp flydende honning på hver dessertpizza.
Bag pizzaerne gyldne i midten af ovnen i 8-10 minutter.
Få flere opskrifter på pizza her:
De salte
Pizza alDe søde