Brug sæsonens græskar i en skøn græskarkage toppet med den dejligste ostecreme - vi giver dig en supernem opskrift på en kage, der helt sikkert vil være et hit blandt gæsterne!
af Anna Hedegaard.5.10.2020Foto: Jakob Valling/valling.com.
Prøv denne lækre græskarkage med en skøn ostecreme. Efteråret byder på de skønneste græskar, som faktisk kan bruges til alt fra kager til snacks og uhygge på altanen.
Ingredienser
6 æg
450 g sukker
2½ dl vindruekerneolie
300 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1½ tsk natron
1½ tsk stødt kanel
½ tsk salt
½ tsk revet muskat
420 g revet græskar, fx hokkaido
Ostecreme
270 g flødeost naturel, fx Philadelphia
270 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
40 g blødt smør
200 g mascarpone
Pynt
Revet, økologisk citronskal
Sådan laver du græskarkage med ostecreme
Græskarkage
Pisk æg og sukker luftigt.
Bland olien forsigtigt i.
Vend alle de resterende ingredienser i med kærlig hånd, så æggemassen ikke bliver flad.
Hæld dejen i en smurt bradepande eller 2 springforme.
Bag ved 180º i ca. 35-45 minutter.
Ostecreme
Kom flødeosten i en skål.
Sigt flormelis og vaniljesukker i, og rør det sammen.
Det bløde smør og mascarponen røres dernæst i, til det hele bliver en jævn og blød masse.