Opskrift på fransk langtidsstegt lammekølle i ovn
Pep den provencalske lammekølle op med dansk perlerugssalat!
Antal: 5-6 personer
Det skal du bruge for at lave provencalsk lammekølle
Vild med lam? Så prøv også en lammeculotte med stegte rapsblomster og friskost
Sådan laver du provencalsk lammekølle
SE OGSÅ: 25 påskefrokost-retter
I Danmark er lammekølle ofte noget vi spiser, når der er forår i luften. For som en del af den traditionelle påskemiddag kan du næsten altid vide dig sikker på, at der bliver disket op med lam.
Lam kan dog sagtens spises året rundt. I det sydfranske køkken er lam fx en vigtig bestanddel, og du finder derfor mange retter med lammekølle fra især Provence.
Denne opskrift på lammekølle er krydret med rosmarin, chili og fennikel er derfor ingen undtagelse, hvor de varme krydderier leder tankerne hen på sol, sommer og Sydfrankrig.
Hvis du langtidssteger din lammekølle i ovnen er du næsten garanteret et godt resultat - og så kan du jo passende bruge ventetiden sammen med gæsterne i stedet for at stå i køkkenet.