Giver ca. 2½ liter
500 g hyben
4-5 spsk dansk honning
1½-2 liter vand
2 citroner
2 lime
3-4 stk. hybenroser eller 1 stor usprøjtet rose
Rens hybenerne ved at skære stilk og blomst af, halvere dem og skrabe kerner ud med en teske. Skyl dem i koldt vand, så alle kernerne kommer fri, og smid kernerne ud. Hæld hyben i en gryde sammen med honning, vand og saften fra citron og lime. Bring saften i kog og lad den koge i 8-10 min. Tag gryden af varmen og tilsæt rosenblade.
Lad saften trække i 15-20 min. inden den sigtes. Pres lidt med en træske, så al saft og kraft kommer med igennem sigten. Når saften er sigtet, justeres konsistensen og smagen evt. med lidt citronsaft, honning og vand. Varm saften igennem og server lun med biscotti eller andre sprøde kager. Hybensaften er fyldt med C-vitamin og er et rigtig godt boost til at gå den kolde tid i møde med.