Vi kender det alle sammen. Efter at have trippet i lidt for lang tid i kaffekøen ved vores yndlingsbarista, får vi endelig udleveret en varm kop med vores yndlingsdrik. Den første tår er som altid skoldhed, men ikke sjældent bliver kaffen bare mere og mere lunken, for hver tår vi tager. Pludselig er yndlingskaffen forvandlet til en sørgelig fornøjelse, og ofte ender den sidste halvstore sjat af den dyrtkøbte kaffe på bunden af den nærmeste skraldespand. Øv, for det var jo ikke meningen?
Hvad enten du selv agerer brygmester eller du frekventerer dit lokale kaffested, så skal en god kop kaffe bare være varm. Hver gang! Og med 6 simple tricks, kan du hjælpe kaffen godt på vej. Læs med her!
Et simpelt men effektivt tip er at hælde kogende eller varm vand i din kaffekop, før du hælder din kaffe i. Hælder du din kaffe direkte over i et koldt kaffekrus, vil meget af varmen blive brugt på at varme kaffekoppen op. Skyl fx kaffekruset under den varme hane, før du tager den i brug.
Forsøg viser, at din kaffe holder sig varm i længere tid, hvis du hælder mælken i, så snart du har skænket kaffen. Det skyldes, at når kold mælk hældes i varm kaffe, så er kaffen tættere på omgivelsernes temperatur, og derfor bliver den afkølet langsommere end en kaffe, der først får tilsat mælk senere.
SERVÉR EFTERÅRETS HOTTESTE DRIK - FÅ OPSKRIFTEN HER!
Du kan faktisk holde din kaffe varm i længere tid ved at tilsætte fløde- eller mælkeskum. Til at starte med vil skummet sænke kaffens temperatur en smule, men derefter vil det stabilisere kaffens temperatur og holde på varmen. Især flødeskum, som er ekstra tykt, vil holde på kaffens varme og få temperaturen til at falde langsommere. Det må da være den bedste undskyldning for at give den en ekstra tur med flødeskummet i den varme kakao?
Dæk altid din kaffe med et tætsiddende låg, hvis det er muligt. Låget holder på varmen og sørger for, at omgivelsernes kolde luft ikke afkøler kaffen.
Bestiller du en to go-kaffe, når du er på farten, vil du i langt de fleste tilfælde opleve, at der sidder en kraftig papring omkring kruset. Udover at sørge for, at du ikke brænder dine fingre, når du holder kaffen, hjælper ringen også med at isolere kaffen i koppen, så varmen ikke forsvinder med rekordfart.
Vil du gerne have perfekt varm kaffe med på farten, bør du investere i et to go-termokrus af god kvalitet. Der findes uendelig mange varianter på markedet, men det er langt fra de fleste af dem, der holder, hvad de lover, og pris og kvalitet hænger som så ofte før også sammen i dette tilfælde. Politiken har kåret dette krus til det allerbedste! Køb det bedste to go-krus her!
Kilde: Politiken