Marinerede tigerrejer, dampet havtaske og eksotisk frugt og grønt i spændstige farver. Februars friske og elegante gæstemenu strutter af hav, tang og vitaminer.
HOVEDRET: Dampede
havtaskekæber med
sortøjebønner og
agurkesalat
DESSERT:
Crème brûlée
med ananassalat
Arbejdsplan
DAGEN FØR:
• Pil og mariner tigerrejer
• Stil sortøjebønner i blød
• Kog vaniljecreme til crème brûlée
TRE TIMER FØR:
• Kog bønner og bland bønnesalat
• Fjern hinder på havtaskekæber
• Bland agurkesalat, vent med at pynte med koriander
• Kog vermouthsauce
• Skær ananas og rør med passionsfrugt
KORT FØR OG UNDER MIDDAGEN:
• Steg rejer
• Skær frugter til forretten
• Damp havtaskekæberne
• Varm saucen igennem og tilsæt syre
• Pynt agurkesalat med koriander
• Stød myntesukker i morter
• Karamelliser crème brûlée
VINFORSLAG
Forret: Bourgogne Chardonnay
Hovedret: Også hvid, denne gang Gewürztraminer fra Alsace eller Østrig
Dessert: Luksusmineralvand eller Muscat de Rivesaltes, serveret ret sval