Risotto er en af de helt klassiske retter i det italienske køkken. Oprindeligt blev den serveret til et bryllup i Milano for borgmesterens datter, og risotto milanese er nok den mest kendte variation af retten.
Ofte står der risotto-ris i opskrifter, men egentlig er det sorterne arborio, carnaroli og vialone, der er tale om.
Risotto er kendetegnet ved at være cremet og smagfuld, og i opskriften her understreger mosede auberginer konsistensen og giver ekstra smag. De ristede stykker på toppen giver deusiden bid til risottoen.
Få også opskriften på risotto med artiskokker og kantareller
Opskriften på risottoen herunder er udviklet af kokken Fabbio Mazzon, som er indehaver af tre italienske restauranter i København - heriblandt FAMO.
Antal: 4 personer
½ liter vand
1 terning grøntsagsbouillon
100 g risottoris
1 klat smør
1 lille bunke parmesanost
2 bagte auberginer
Olivenolie
Havsalt
Friskkværnet sort peber
1 klat ricotta
1 håndfuld frisk basilikum
1. Kog vandet op. Kom bouillonterningen og risene i vandet.
2. Lad det koge i 20 minutter – husk at røre i gryden hele tiden.
3. Kom smør og parmesanost i efter 18 minutter.
4. Mos den ene bagte aubergine, og kom mosen i gryden med risene.
5. Smag til med salt og friskkværnet peber.
6. Skær den anden aubergine i små stykker, og steg dem på en pande med olivenolie. Lad auberginestykkerne tørre en smule på et stykke køkkenrulle.
7. Servér på en tallerken med de stegte stykker aubergine, ricotta og frisk basilikum.
Få flere italienske opskrifter fra Famo: