Cremede dressinger og smagfulde olier er ofte vores redning i køkkenet, når hverdagsretterne skal piftes op. Pestoen må siges også at falde i denne kategori.
En grøn pesto kan gøre underværker i pastaen, i salaten, i sandwichen, på pizzaen, og man kan blive ved.
Den klassiske pesto er lavet på basilikum, olivenolie, pinjekerner, parmesanost og hvidløg. Men der findes også et hav af andre varianter og nyfortolkninger af den italienske sauce.
Du kan blandt andet lave pesto ud af persille, ramsløg, ærter og rucola, og så kan du skifte pinjekernerne ud med eksempelvis valnødder eller solsikkekerner.
Værsgo! Her er tre pesto-opskrifter med basilikum, persille og ærter
Er du glad for soltørrede tomater, kan du lave en rød pesto, som laves på soltørrede tomater, pinjekerner, olivenolie, parmesan og hvidløg.
Opskriften her er udviklet af kokken Fabbio Mazzon, som er indehaver af tre italienske restauranter i København - heriblandt FAMO.
Antal: 4 personer
Mmm... Pesto på pizza! Prøv den her med champignon og løg
Pestoen kan med fordel bruges til en ret med frisk pasta, til lyst kød eller til salater.
Find flere opskrifter på hjemmelavet pesto her!