Menuer

Affogato: verdens nemmeste dessert

Affogato er verdens nemmeste dessert, fordi den kan anrettes på få minutter og stadig smager af italiensk gourmet.
af Christine Agertoft / Opskrift og foto: Aller Media SE14.01.2022

Der findes ingen nemmere dessert end den klassiske italienske affogato. De består ganske enkelt af god vaniljeis med et shot cremet espresso. Den er uhyggelig populær i og udenfor Italien, og det er der mange grunde til: den kan anrettes på få minutter, den cremede espresso vækker middagsgæster, og så kan alle jo lide kombinationen af god vaniljeis og god kaffe. Vi har lavet en version med hjemmelavet vaniljeis, men du kan også sagtens bruge en færdigkøbt vaniljeis af høj kvalitet - så er den endnu nemmere at lave.

Opskrift på affogato - verdens nemmeste dessert

6 personer. Tid: 1 timme + 4 timer i fryseren med hjemmelavet vaniljeis / Omkring 5 min. med færdiglavet vaniljeis

Det skal du bruge til affogato:

  • 3 kopper espresso
Vaniljeis:
  • 2 æg
  • 2 dl piskefløde
  • 3 dl mælk
  • 1 dl flormelis
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 spk flydende honning

Sådan laver du affogato:

  1. Pisk alle ingredienser sammen til en luftig masse. Glem ikke honningen, som giver isen en dybere smag og mere cremet konsistens.
  2. Hæld massen i en lufttæt beholder, sæt låg på og stil den på køl i mindst 4 timer.
  3. Tag isen ud af fryseren. Brug en iskugleske til at lave 6 store, runde kugler - en til hvert glas.
  4. Hæld et shot espresso over isen i hvert glas.

Se flere lækre desserter her:

7 søde til nytårsmenuen

Sponsoreret indhold