Aftensmad

Bagt laks med topping

Laks er altid et hit på spisebordet! Prøv denne opskrift på bagt laks med en topping af græskarkerner, der gør laksen sprød og med masser af smag.
Opskrifter og19.08.2019foto af Skovdalnordic.com
6 personer

Bagt laks

  • 1 dl græskarkerner
  • 6 ferske laksefileter
  • 1-2 tsk. salt

Bagte grøntsager

  • 1,2 kg gulerødder
  • 180 g parmaskinke
  • 1,2 kg små kartofler
  • 300 g radiser
  • 1 dl saltede mandler

Grøn pesto

  • 50 g parmesan
  • 1 håndfuld basilikumsblade, ca. 20 stk.
  • 2 dl olivenolie
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 1 fed hvidløg

Laks er en sikker vinder både til hverdag og fest. Brug de ovnbagte grøntsager vendt i pesto som tilbehør til din bagte laks, så har du en nem ret, der er god til det hele. Få opskrifterne her!

Sådan laver du bagt laks med sprød topping

  1. Hak græskarkernerne fint.
  2. Skær laksestykkerne over, og drys med salt og græskarkerner.
  3. Kom dem i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen ved 200° i 15 minutter.

Sådan laver du bagte grøntsager med grøn pesto

  1. GRØN PESTO: Riv parmesanen, og hak basilikum groft.
  2. Blend olivenolie og pinjekerner
  3. Tilsæt parmesan, basilikum og hvidløg, og blend til en jævn masse
  4. BAGTE GRØNTSAGER: Skræl gulerødderne, og sno lidt parmaskinke omkring hver.
  5. Gnub kartoflerne, og læg dem i et ovnfast fad.
  6. Bag dem i ovnen i ca. 45 minutter ved 200°. Lad gulerødderne bage med de sidste 20 minutter.
  7. Skær imens radiserne i tynde skiver, og læg dem i vand.
  8. Vend kartoflerne med den grønne pesto og salte mandler, og kom radiserne på toppen.
  9. Servér gulerødder og kartofler til laksen.

Sponsoreret indhold