Kød og fjerkræ

Confiteret and med sprøde nudler

Prøv confiteret and som et alternativ til den klassiske juleand. Retten smager også fremragende resten af året.
af Cecilie Sofie Svensson / Foto: Chris Tonnesen29.11.2017

De fleste af os kan blive enige om, at et saftigt stykke and smager fantastisk. For mange er det ofte kun i den søde juletid, at der ryger and på bordet. Det må der gerne laves om på!

I denne ret får du serveret saftig, confiteret and med en asiatisk inspireret salat med nudler, mynte og koriander.

Confiteret and er altid en god idé

Skal anden være helt perfekt i forhold saft og kraft, er det en god idé med confitering. At confitere er en fransk konserveringsmetode, hvor du smører typisk en and eller gås ind i salt og lader den stå i et døgn.

Alternativ til confiteret and? Prøv denne jule-and med øl!

Herefter fjerner du salten og lægger lårene i en gryde med ande- eller gåsefedt og lader det simre i flere timer.

Der er flere fordele ved netop denne metode. Du er helt sikker på, at kødet bliver mørt, og så kan det holde sig i flere måneder, hvis det bliver opbevaret i en tætsluttet beholder.

Tip! Kunsten er at stege anden sprød, men stadig rosa. Du kan godt nøjes med at stege brystet på panden frem for at komme det i ovnen, hvis det giver dig bedre overblik. Se opskrift s. 101.

Opskrift på confiteret and med sprøde nudler

Antal: 6 personer

Det skal du bruge for at lave confiteret and med sprøde nudler

Confiterede andelår:

  • 2-3 kviste frisk timian
  • 6 andelår
  • 1 spsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 2 finthakkede fed hvidløg
  • 1 kg andefedt

Salat:

  • 1 bundt mynte
  • 1 bundt koriander
  • 200 g tynde ægnudler
  • 1 agurk
  • Ca. 100 sprøde sukkerærter
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 frisk grøn chili

Hoisindressing:

  • 3 spsk. hoisinsauce
  • 1 spsk. balsamico
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. sesamolie
  • 2 spsk. sojasauce
  • Friskkværnet peber

Sådan laver du confiterede andelår med sprøde nudler

Confiterede andelår:

  1. Læg andelårene i en frysepose sammen med salt, sukker, hvidløg og vasket timian, og sørg for at gnide saltet godt ind i sukkeret.
  2. Luk posen, og lad lårene salte på køl i et døgn. Anbring lårene i en gryde, smelt andefedtet, og hæld det over, så kødet er dækket af fedt.
  3. Bring indholdet til en svag simren, og lad kødet simre i fedtet i 2½-3 timer, indtil det næsten falder fra benet.
  4. Læg lårene i en beholder, hæld fedtet over, og stil den på køl. Tag lårene ud af køleskabet et stykke tid før brug.
  5. Tag dem op af fedtet, og læg dem på en bageplade. Varm dem op i en 225° ovn, til de er gyldne og let sprøde.

Salat:

  1. Vask urterne grundigt, og tør dem helt af med et viskestykke.
  2. Kog nudlerne i rigeligt saltet vand efter anvisningen på pakken, og skyl dem under koldt vand.
  3. Skræl agurken, og skær den i meget tynde strimler. Læg strimlerne i iskoldt vand.
  4. Skyl og skær sukkerærter i tynde strimler. Snit forårsløg fint, og skær chilien i meget tynde skiver – tag kernerne fra inden, hvis du ikke ønsker en alt for spicy salat.
  5. Vend agurk og nudler med krydderurterne, sukkerærter og forårsløg, og anret salaten på et fad.
  6. Pil kødet af andelårene, og læg dem ovenpå.
  7. Drys med chili og forårsløg. Servér med hoisin-dressingen ved siden af.

Hoisindressing: Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til. Tynd den en smule op med vand, hvis den er meget tyk.

Tip! Det er vigtigt, at kødet blot 
simrer i gryden. Hvis det decideret koger, bliver kødet hårdt, og du 
får ikke den smeltende, møre konsistens.

Sponsoreret indhold