Aftensmad

Flødekartofler med vesterhavsost

Hvem elsker ikke flødekartofler? Opgradér den velsmagende klassiker med selleri og vesterhavsost - så er der smagsfest! Få opskriften her.
af Marie Melchior5.03.2021Foto: Betina Hastoft.
6 personer

Ingredienser

  • 500 g kartofler
  • 500 g knoldselleri
  • 1 spsk. smør til fadet
  • ½ l piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g Vesterhavsost (fra Thiese Mejeri)

Sådan laver du flødekartofler

  1. Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne. Skræl sellerien, og skær den i 2-3 store bjælker. Skær kartofler og selleri i tynde skiver med en skarp kniv eller på en mandolin.
  2. Smør et ovnfast fad med smør i bunden og på siderne, og fordel kartoffel- og selleri-skiverne i fadet. Hæld fløden over, og krydr med salt og peber.
  3. Riv osten groft på et rivejern, og drys den over kartofler, knoldselleri og fløde. Bag retten i ovnen i 35-40 minutter, til overfladen er gylden. Tjek med en spids kniv, om kartoflerne er helt møre.

 

Tip: Vesterhavsosten er en tør, kraftfuld og lidt sød ost med knasende saltnister. Den kan erstattes af fx Prima Donna eller en anden gouda-ost.

Har du ost i overskud?

I videoen får du et smart trick, du kan bruge, hvis du har ost i overskud.

Prøv også:

Lag på lag af tynde kartoffelskiver og fløde. De klassiske flødekartofler holder stadig, og de kan både serveres til en traditionel hamburgerryg, men de er også gode med en grøn salat og godt brød.

Vores søstersite, SPIS BEDRE, har en af de mest populære opskrifter på flødekartofler. Find opskriften her: Flødekartofler.

Sponsoreret indhold