Aftensmad

Grydestegt landkylling med røsti og rosenkål

Fyldt med krydderier og tilberedt hel, er grydestegt kylling både nemt at lave, og du sikrer dig, at den både bliver saftig og fyldt med smag. Fuldend retten med lækkert tilbehør.
af Marie Melchior15.01.2021Foto: Line Falck.
6 personer

Helstegt landkylling

  • 1 stor, økologisk landkylling, 1½-2 kg
  • Salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie + 1 spsk. smør
  • 2 æbler
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 kviste timian
  • 3-4 laurbærblade
  • 3 dl hønsebouillon
  • 2 dl hvidvin

Røsti

  • 500 g selleri og kartofler
  • 1 løg
  • 2 æg
  • Salt og peber
  • Olie til stegning

Rosenkål med persille

  • 800 g rosenkål
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 usprøjtet citron
  • 4 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

Helstegt landkylling

  • Krydr kyllingen udvendig og indvendig med salt og peber.

  • Opvarm olie og smør i en stegegryde, som også kan gå i ovnen.

  • Brun kyllingen på alle sider, og læg den så på et bræt.

  • Skær æbler og løg i både. Hak hvidløg og timian groft.

  • Stop så meget løg, æbler, hvidløg og timian som muligt ind i kyllingen.

  • Læg kyllingen tilbage i gryden sammen med laurbærblade og den resterende timian, løg og æbler.

  • Hæld hønsebouillon og hvidvin over kyllingen.

  • Læg låg på gryden, og steg kyllingen i en 200° varm ovn i ca. 90 minutter.

  • Tag kyllingen op af gryden, og partér den i mindre stykker.

  • Si saucen, og kog den lidt ind.

Røsti

  • Skræl og riv rodfrugterne.

  • Skær løget i små terninger.

  • Rør de revne rodfrugter med løg, æg, salt og peber.

  • Opvarm en pande med rigelig olie.

  • Form små flade røstier, og steg dem i 5-6 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.

  • Læg dem på fedtsugende papir.

Rosenkål

  • Skær bunden af rosenkålene, fjern de yderste blade, skyl og tør dem.

  • Steg dem i olie på en pande i 3 minutter.

  • Vend godt rundt hele tiden.

  • Hæld rosenkålene i en skål.

  • Skyl og hak persillen. Riv skallen af citronen, og pres saften. Rør det med olie, salt og peber.

  • Vend rosenkålen med dressingen samt persille, og servér

Sponsoreret indhold