(6 personer)
9 pænt store tomater
2 courgetter
8-900 g kalvefilet, tyndtskåret
1 bdt. bredbladet persille
2 løg
3 fed hvidløg
Olivenolie
Skær et kryds i begge ender på tomaterne. Læg dem i en stor skål og hæld kogende vand over dem. Efter 5-6 min. løsner skindet sig. Flå tomaterne og skær dem i tynde skiver. Skyl courgetterne og skær dem i tynde skiver. Opvarm en grillpande eller en almindelig pande til den er gloende varm. Krydr kalvekødet med friskkværnet peber og brun det på panden i et minut på hver side. Læg kødet til side efterhånden som det er blevet brunet. Skyl persillen og hak den fint. Skær løgene i terninger og bland med hakket hvidløg. Læg et lag tomatskiver i et ildfast fad og dryp med olivenolie. Læg herefter et lag af kalvekød, løg, hvidløg, courgetter og persille. Dryp med olivenolie før du lægger næste lag. Tænd ovnen på 200°. Dæk fadet til med stanniol og sæt retten i den varme ovn i 30 min. Server retten med penne rørt med citronskal, parmesan og persille. TIPS: Få slagteren til at skære og banke kalvefilet ud i tynde skiver på ca. ½ cm's tykkelse.
Penne med citron, parmesan og persille
(6 personer)
5-600 g penne
olivenolie
1 citron
100 g frisk parmesan
1 bdt. bredbladet persille
50 g smør
Kog pastaen med salt og et par skefulde olivenolie. Imens pastaen koger, rives citronskallen fint. Høvl parmesanen og hak persillen. Hæld vandet fra pastaen når den er al dente. Vend hurtigt smør, citronskal, parmesan og persille i pastaen og server straks til kødet.
Vinforslag fra Laudrup Vin & Gastronomi: Little Yering Pinot Noir eller Borsao 2008
Se hele Marie Melchiors gæstemenu her
Crottin de Chavignol i urterasp og med rødbedecarpaccio Creme Catalana med blommekompot