Kød og fjerkræ

Kylling med cashewsauce

Denne kraftige ret er fra Nordindien og fyldt med smagsnuancer. Det vigtigste i det indiske køkken er kontrasterne, som man også finde i denne ret.
af Monica C. Madsen/Foto: Iben Bølling Kaufmann8.01.2019

Antal: 4 personer

Krydderier, som skal stødes

  • 2 tsk. koriander
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. chili
  • 1 tsk. gurkemeje

Cashewpasta

  • 200 g usaltede cashewnødder
  • 2 store, friske røde chilier
  • 2 tsk. garam masala
  • 2 tsk. spidskommenfrø
  • 3 tsk. finthakket frisk ingefær
  • 8 fed hvidløg
  • 2 tsk. salt
  • 1 dl vand
  • 2 spsk. olivenolie

Kylling

  • 1 kylling (ca. 1250 g)
  • 200 g skalotteløg i halve både
  • 2½ spsk. olivenolie
  • 2 stk. stjerneanis
  • Frø af to sorte kardemommekapsler
  • 3 laurbærblade
  • 7 dl vand

Sådan laver du kylling med cashewpasta

  1. Start med i en morter at støde koriander, spidskommen, chili og gurkemeje. Stil krydderierne til side.
  2. Blend cashewnødder, chili, garam masala, spidskommenfrø, ingefær, hvidløg og salt med vand og olie.
  3. Kylling: Skær kyllingen i otte stykker og fjern skindet.
  4. Læg kyllingestykkerne i en skål og dæk dem med cashewpastaen.
  5. Lad dem trække i køleskabet i mindst en time, gerne længere.
  6. Steg løgene i olie i en slip letgryde i små 10 min. ved middelvarme.
  7. Tilsæt de stødte krydderier og rør i 2 min. ved middelvarme.
  8. Tilsæt anis, kardemommefrø og laurbærblade og rør i 1 min.
  9. Tilsæt kyllingstykkerne.
  10. Rør cirka 10 min. til kødet er brunet.
  11. Hæld vand ved og lad retten simre under låg ved svag varme i 45 min.

TIP! Prøv også at bruge usaltede pistacie nødder i stedet for cashewnødder i saucen.

https://imgix.isabellas.dk/madogbolig/call_to_action/nyhedsbrev_banner_mad.jpg

Sponsoreret indhold