Hvis du mangler inspiration til weekendens mad, giver vi her en lækker opskrift på en god pizza. Denne pizza har fyld af courgette og pancetta - en dejlig blanding af en mild grøntsag og saltet pølse, krydret med rosmarin. Pancetta er en speciel pebertørret bacon, og den kan sagtens erstattes med bacon eller parmaskinke. Server pizzaen som aftensmad, frokost eller skær den ud til små forretter til dine middagsgæster.
Prøv også: Hjemmelavet pizza
Pizzadej:
15 g gær
3 dl lunt vand
500 g hvedemel, gerne italiensk, tipo 00
2 tsk salt
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
Tomatsauce:
1 løg
1 fed hvidløg
1 kvist frisk rosmarin
2 spsk olivenolie
2 dåser flåede tomater
salt og friskkværnet peber
Dej: Opløs gæren i det lune vand i en skål. Bland mel, salt og olivenolie i en skål. Tilsæt vand og gær, og ælt det hele sammen til en god, smidig dej. Læg dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den grundigt igennem i 4-5 min., så den bliver helt smidig og sej. Læg dejen i en skål, og drys med lidt mel. Læg et viskestykke over dejen, og lad den hæve i 45-60 min. Del dejen i seks stykker på størrelse med en stor tennisbold, og rul derefter stykkerne helt tyndt ud på et meldrysset bord.
Tomatsauce: Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Læg i en gryde sammen med rosmarin og olivenolie. Sauter løgene i et par min. ved svag varme, uden at de tager farve. Tilsæt flåede tomater, og lad det hele koge i 15-20 min. ved svag varme. Tag gryden af varmen, og blend saucen, til den bliver helt glat og jævn. Smag til med salt og peber, og lad saucen køle af.
Læs også: Pizza med aubergine topping!
Pizza med courgette og pancetta (2 pers.)
2 stykker dej
½ dl tomatsauce
1 grøn courgette
10 skiver pancetta (italiensk pebertørret bacon)
50 g friskrevet parmesan
1 kvist rosmarin
1 slat god olivenolie
Anderledes pizza? Prøv en rugpizza med forårsløg og vesterhavsost!
Sådan gør du:
Rul dejen ud i to bunde, så tynde som muligt. Smør tomatsaucen ud i et tyndt lag på bundene. Skær courgetten i helt tynde skiver. Fordel courgette- og pancettaskiver på bundene, og drys med friskrevet parmesan. Hak rosmarin, bland i olivenolien, og dryp over pizzaen.
Bag pizzaen i den meget varme ovn direkte på stenpladen i 3-4 min., indtil den begynder at boble op og får en flot, gylden overflade, sprød bund og skorpe. Tag pizzaen ud af ovnen, og server med det samme.
Denne pizza skal ikke drysses med salt, da pancetta er rimelig salt i forvejen.