Aftensmad

Lammeculotte med spæde grøntsager og citronsmør

Hils foråret velkommen, og forkæl dine gæster med en skøn forårsmiddag med ovnstegt lammeculotte, friske grøntsager og syrlig citronsmør. Du får opskriften på den skønne menu her.
Opskrift og foto: Inge Skovdal/skovdal.dk.28.03.2018

Sæsonen for rodfrugter og kål er forbi, og forude venter forårets spæde grøntsager. Vi hylder de friske råvarer med lækker og nem gæstemad, hvor den ovnstegte lammeculotte spiller hovedrollen og får selskab af spæde grøntsager og en skøn citronsmør.

4 personer

Ingredienser

  • Ca. 800 g lammeculotter
  • Salt og peber
  • 2 kviste rosmarin
  • Rød skovsyre til pynt

Spæde grøntsager

  • 500 g små nye gulerødder
  • 1 lille grøn squash
  • 1 lille gul squash
  • Lidt smør
  • ½ spidskål
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. olivenolie

Citronsmør

  • 1 usprøjtet citron
  • 75 g blødt smør
  • Salt

Sådan laver du lammeculotte

  1. Snit fedtet på culotterne, og gnid dem med salt og peber. Svits dem kort på panden på begge sider sammen, og steg dem videre med rosmarin på toppen i ovnen i 20 minutter ved 200°.
  2. Servér med spæde grøntsager og citronsmør. Pynt med rød skovsyre.

Spæde grøntsager

  1. Flæk de små gulerødder, og kom dem i en skål. Hæld kogende vand over, og lad dem ligge i vandet i ca. 5 minutter.
  2. Snit de 2 slags squash, og steg dem kort i smør på panden.
  3. Skær spidskålen i strimler, og vend dem med eddike og olie.

Citronsmør

  1. Riv citronskallen, og rør den i smørret sammen med salt. Sæt det på køl indtil servering.

Sponsoreret indhold