Kød og fjerkræ

Let sprængt kylling med mos af nye kartofler og forårsløg

En stor, saftig landkylling, friske grønne bønner og mos af nye kartofler. Få opskriften på lækker sommermad, der er supernemt at lave.
af Trine Hahnemann, Foto: Lars Ranek5.07.2012

6 personer

1 stor landkylling

Lage:
6 dl vand
4 spsk salt
4 spsk sukker
2 laurbærblade
10 kviste timian

Mos:
800 g nye kartofler
4 forårsløg
50 g smør
salt og friskkværnet peber

Grønt:
400 g grønne bønner
salt og friskkværnet peber

Kog lagen op, og lad den koge, til salt og sukker er opløst. Køl den derefter ned. Læg kyllingen i en pose, hæld den kolde lage over, sug alt luften ud af posen, og bind en knude. Læg posen med kyllingen i et fad, og stil den i køleskabet til næste dag.

Tag kyllingen ud af posen, og tør den godt med køkkenrulle. Steg den i ovnen i 1 time ved 200°.

Vask kartoflerne grundigt, og kog dem med salt. Hæld vandet fra, og mos dem, med skrællen på, med et piskeris. Hak forårsløgene, og bland dem i mosen med smør, salt og peber. Mosen skal være meget grov. Nip bønnerne, skyl dem, og sauter dem i smør i 4 min. lige inden de skal serveres.

Hahnemanns nordiske sommermad

Sponsoreret indhold