Tærte er altid en sikker vinder, og denne variant med blødt og lækkert fyld af svampe og rødløg er bestemt et forsøg værd. Her får du opskriften på en skøn tærte med masser af smag.
af Redaktionen.1.10.2020
6 personer
Tærtedej
200 g koldt smør
Ca. 3 dl hvedemel
Ca. 1 dl grahamsmel
1 tsk. salt
Evt. 1 spsk. vand
Fyld
300 g blandede svampe
3 rødløg
1-2 fed hvidløg
2 spsk. smagsneutral olie
Lidt frisk eller tørret timian
Salt og peber
4-5 æg
2 dl cremefraiche 18 %
75 g revet ost
Salt og peber
Sådan laver du svampetærte
Tærtedej
Skær smørret ud i mindre stykker.
Bland mel og salt i en skål, og tilsæt smørret. Ælt hurtigt dejen sammen, og tilsæt evt. vand. Stil dejen i køleskabet i 30 minutter.
Rul den ud, og læg den i en tærteform, Ø ca. 26 cm.
Prik huller i bunden med en gaffel, og forbag bunden i ovnen ved 175° i ca. 10 minutter.
Fyld
Børst svampene rene – brug helst ikke vand – og skær dem i mindre stykker.
Pil løg og hvidløg. Hak hvidløget fint, og skær rødløgene i ringe.
Varm olien op på en pande. Tilsæt svampe, løg og hvidløg og steg, til det bliver blødt. Smag til med timian, salt og peber.
Hæld fyldet ud på den forbagte tærtedej.
Pisk æg, cremefraiche, ost, salt og peber sammen, og hæld æggemassen over tærten.
Bag den i ovnen ved 175° i ca. 30-40 minutter, til den er gylden og sprød.