Find den store gryde frem, og steg kyllingen i hel figur. Helstegt kylling med citronsmør er nemt at tilberede – og når tilbehøret steger med i ovnen samtidig, går det endnu lettere. Servér gerne med ris eller kartofler til.
af Timm Vladimir og Susanne Palmqvist. FOTO: Columbus Leth og Anders Schønnemann30.01.2017
Kylling med ovnbagt fennikel
6 personer
Det skal du bruge til kylling med ovnbagt fennikel
1 hel kylling (ca. 1.600 g)
salt og peber
olivenolie
Ovnbagt fennikel
2 fennikler
3 løg
3 hele hvidløg
olivenolie
salt
Citronsmør
3 usprøjtede citroner
100 g blødt smør
Til servering
friske krydderurter, fx timian, koriander eller persille
kogte ris eller kartofler
Sådan laver du kylling med ovnbagt fennikel og citronsmør
Citronsmør: Riv og pres citronerne. Rør det bløde smør sammen med citronskal og det meste af saften. Gem de pressede citroner.
Læg kyllingen på ryggen med bryståbningen ind mod dig selv. Før en finger ind mellem brystkød og skind, og løft forsigtigt skindet fri af kødet på hele kyllingen, uden at der går hul. Brug fingrene til at fordele citronsmørret mellem brystkød og skind.
Læg de pressede citroner ind i kyllingen, og krydr med salt og peber ind- og udvendigt. Gnid skindet på kyllingen med resten af citronsaften og olie.
Ovnbagt fennikel: Tænd ovnen på 230°. Rens fenniklerne, og skær dem i kvarte på langs. Skær løg (med skal på) i kvarte. Læg fennikler, løg og hele hvidløg i et ovnfad.
Dryp med olivenolie, og krydr med salt.
Læg kyllingen i ovnfadet oven på grøntsagerne, og steg retten i ovnen i 1 time. Skru ned til 200° efter 15 minutter.
Dryp stegeskyen over kyllingen undervejs.
Tag fadet ud af ovnen, og lad kyllingen hvile i 10 minutter.
Hæld stegeskyen i en skål. Drys kyllingen med krydderurter, og servér med fennikel og ris eller kartofler.