Brød var for mange år siden basismad for italienerne og havde til opgave at fylde maverne. Selvom brød stadig er en vigtig del af et italiensk måltid, ses det mere som tilbehør til måltidet og regnes nu næsten som en luksus fremfor dets originale rolle ved bordet. Italienerne har en skik for at servere et stort brød ved middagen, og herefter "bryde" brødet ved bordet i stedet for at skære det ud med en kniv. Dette ses som en venskabelig gestus og handler om, at man skal huske at dele. Det italienske brød varierer fra egn til egn, og smagsmuligheder er der mange af. Vi har ladet os inspirere af Piemonte i det nordlige Italien med denne opskrift på madbrød med tomat, rosmarin og havsalt.
Læs også: 5 italienske opskrifter
Antal: 6 personer.
FÅ MERE INSPIRATION TIL MADEN OG HJEMMET MED MAD & BOLIG!
Inspiration: 5 ting du skal smage i Italien
Tip: Bryd brødet med hænderne, og server det til både forret og hovedret, og dyp det i en god olivenolie, som en ægte italiener.
Tag et kig i vores galleri med italienske desserter, og lad dig inspirere til din næste italienske middag: