Brød

Italiensk madbrød

Tag hul på foråret med lækkert tilbehør til middagen. Vi har ladet os inspirere af Piemonte-området, og serverer her et sprødt italiensk madbrød med tomat, rosmarin og havsalt!
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann9.04.2015

Brød var for mange år siden basismad for italienerne og havde til opgave at fylde maverne. Selvom brød stadig er en vigtig del af et italiensk måltid, ses det mere som tilbehør til måltidet og regnes nu næsten som en luksus fremfor dets originale rolle ved bordet. Italienerne har en skik for at servere et stort brød ved middagen, og herefter "bryde" brødet ved bordet i stedet for at skære det ud med en kniv. Dette ses som en venskabelig gestus og handler om, at man skal huske at dele. Det italienske brød varierer fra egn til egn, og smagsmuligheder er der mange af. Vi har ladet os inspirere af Piemonte i det nordlige Italien med denne opskrift på madbrød med tomat, rosmarin og havsalt.

Læs også: 5 italienske opskrifter

Italiensk madbrød med havsalt

Antal: 6 personer.

  • 6 dl lunkent vand
  • 1 dl yoghurt
  • 1 dl olivenolie
  • 20 g gær
  • 1 kg hvedemel, fx tipo 00 eller ølandshvede
  • 20 g havsalt
  • 8 små tomater
  • 3 kviste rosmarin

FÅ MERE INSPIRATION TIL MADEN OG HJEMMET MED MAD & BOLIG!

Sådan laver du italiensk madbrød med havsalt:

  1. Bland lunkent vand, yoghurt og ½ dl olivenolie i en skål, og rør gæren ud heri.
  2. Tilsæt mel og salt, og ælt dejen godt sammen, til den er godt smidig og glat. Lad dejen hæve i ca. 3 timer i skålen med et klæde over.
  3. Vend dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir, og tryk forsigtigt små huller i med fingrene.
  4. Halver tomaterne, og fordel dem sammen med rosmarin på dejen. Hæld resten af olivenolien ud over dejen, drys med havsalt, og lad dejen hæve i yderligere ½ time.
  5. Bag madbrødet ved 220° i ca. 30-35 min., indtil det er sprødt og gyldent på toppen.
  6. Tag brødet ud af ovnen, og lad det hvile på en rist. Server brødet helt, og bræk stykker af til maden.

Inspiration: 5 ting du skal smage i Italien

Tip: Bryd brødet med hænderne, og server det til både forret og hovedret, og dyp det i en god olivenolie, som en ægte italiener.

Tag et kig i vores galleri med italienske desserter, og lad dig inspirere til din næste italienske middag:

Se også galleriet med lækre italienske opskrifter:

Sponsoreret indhold