(2 personer)
300 g skært svinekød, skåret i ½ cm tynde skiver
koldpresset olivenolie til stegning
Grønt:
50 g løg
1 fed hvidløg
100 g skrællede gulerødder
strejf af chiliflager
havsalt
friskkværnet sort peber
250 g kogte kartofler
1-2 spsk balsamisk æbleeddike
1 stor håndfuld basilikumblade
150 g salatblade, store og små
Fyld: Skær løg, hvidløg og gulerødder i tynde skiver. Varm en stor pande op. Hæld lidt olivenolie på. Sauter løg, hvidløg, gulerødder og chiliflager i 5 min., eller indtil de er næsten møre og gyldne i farven. Krydr med havsalt og friskkværnet peber. Tag grønsagerne op og sæt til side. Skær de kogte kartofler i skiver og steg dem gyldne på samme pande. Tag dem derefter op.
Kød: Hæld evt. lidt mere olivenolie på panden og steg svinekødet ved høj varme i 10-15 sekunder, endelig ikke mere, imens der krydres med havsalt. Tag straks kødet af panden. Hæld æbleeddike på panden og kom alle grønsagerne på. Bland det grundigt og tilsæt basilikum og salatblade. Server grønsagerne toppet med svinekødet.
Er det virkelig godt for øjnene at spise gulerødder?
- FIND SVARET I VORES GULERODSQUIZ
Andre gulerodsopskrifter:
Gulerods-æble-relish
Chokolade-gulerods-ingefærbrød