Pasta er altid et hit, og med solmodne tomater og stracciatella sendes dine smagsløg med ét til Italien! Du kan sagtens undlade brødet, hvis der skal mad på bordet i en ruf.
Opskrift og foto: Sabina Hørup Jensen. 23.06.2022
4 personer
Tomatsalat
600 g tomater
1 håndfuld frisk basilikum
1 fed hvidløg
1 dl olivenolie
4 spsk. balsamico
Salt og peber
Urtebrød
½ håndfuld frisk rosmarin
½ håndfuld persille
25 g gær
5 dl lunkent vand
250 g hvedemel, evt. Tipo 00
250 g durummel
1 dl olivenolie
1 spsk. flagesalt
10 små muffinforme eller små brødforme i metal
Straciatella
2 mozzarellakugler
1 dl fløde
Til servering
500 g frisk pasta, evt. pappardelle
Sådan laver du pasta med stracciatella og urtebrød
TIP: Lav evt. dejen dagen forinden med 5 g gær, og lad den hæve i formene natten over – så er der urtebrød på ingen tid.
Urtebrød
Skyl og hak rosmarin og persille.
Rør gæren ud i en skål med lunkent vand, og tilsæt de 2 slags mel, 2 spsk. olie og salt. Ælt dejen godt sammen i et par minutter, evt. på en røremaskine, og tilsæt krydderurterne undervejs.
Dæk skålen til med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i ca. 1 time.
Smør muffinformene med lidt olie, og fordel dejen heri. Lad bollerne hæve i yderligere ca. 2 timer, til de er hævet til dobbelt størrelse
Tomatsalat
Skyl tomater, og skær dem i mindre stykker. Skyl og hak basilikum. Pil og riv hvidløg fint.
Vend hvidløg, basilikum og tomater sammen med olie, balsamico, salt og peber i en skål. Lad gerne blandingen trække i et par timer, mens urtebrødene hæver.
Urtebrød, fortsat
Tænd ovnen på 200° varmluft.
Pensl resten af olien på bollerne, og bag dem i ovnen i 15 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.
Stracciatella
Del mozzarellakuglerne i meget små stykker, og rør dem sammen med fløde i en skål. Lad stracciatellaen trække i ca. 30 minutter inden servering.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Hæld vandet fra, og vend pastaen med tomatsalaten. Servér med stracciatella og urtebrød.