Kød og fjerkræ

Pastaret med svampe og hvidvin

Her serverer vi en opskrift på en nem pastaret med svampe, hvidvin og hvidløg, som smager af alt det bedste fra det italienske køkken.
Af Camilla Zarah Lawes / Foto Columbus Leth6.01.2016

Denne pastaret med svampe, hvidvin og hvidløg kaldes også en boscaiola i de italienske kogebøger, og der findes mange forskellige versioner af retten. Hver "nonna" har lavet sin egen udgave og vil formentlig påstå, at det er den eneste rigtige. Vild med denne pastaret med svampe? Prøv også vores svampetærte!

Grundstenene i denne pastaret med svampe

Nem pastaret med aubergine

Opskrift på pastaret med svampe og hvidvin

6 personerDet skal du bruge:
  • 400 g pasta
  • 3 fed hvidløg
  • ½ rød chili
  • 4 spsk. finthakket persille
  • 4 spsk. olivenolie
  • 200 g markchampignoner
  • 300 g salsiccia el. en anden stærk pølse
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl piskefløde
  • havsalt og friskkværnet peber
  • 50 g parmesan
  • ½ rød chili
  • 4 spsk. grofthakket bredbladet persille

Se også: 7 bud på en nem pastaret til aftensmaden

​Sådan laver du pastaretten:

  1. Kog pastaen i rigeligt vand, indtil den er al dente, mærk løbende efter. Hæld vandet fra i en sigte, og stil pastaen til side. Skær hvidløgsfed i tynde skiver, og chili i fine tern, fjern kernerne. Hak persillen fint.
  2. Varm en stor gryde op, tilsæt olie, og rist hvidløg, chili og persille godt. Skær svampe i kvarter, og rist dem med. Skær pølserne i tykke skiver, og tilsæt.
  3. Hæld vin på retten, kog den op, og tilsæt fløden. Lad retten småsimre i lidt tid, tilsæt så pasta, og vend rundt. tag retten af varmen, og krydr med fintrevet parmesan, salt og peber.
  4. Anret og drys med basilikumblade og fintskåret chili.

​Tip! Husk også, at du sagtens kan nyde denne pastaret med svampe, hvidvin og hvidløg kold. Den er også velegnet som buffetret, let frokost eller til at tage med på picnic.

Læs også: Sådan laver du hjemmelavet pasta

​Se flere gode italienske retter her...

Italiensk picnic

Sponsoreret indhold