Kød og fjerkræ

Sådan laver du flæskesteg på grill

Få sprøde svær og saftigt kød med den her nemme opskrift på grillet flæskesteg lavet på grill. Få den her!
af Helle Brønnum Carlsen / Foto: Jes Buusmann11.01.2021

Uanset om solen skinner eller om sneen daler, så kan du sagtens fyre op for grillen og lave den perfekte flæskesteg. En flæskesteg på grill er rigtig god gæstemad, fordi den passer sig selv i lang tid, og du har tid til at koncentrere dig om resten af menuen eller bare om at underholde gæsterne. Tricket til at få en perfekt flæskesteg er, at stegen ikke skal have direkte varme. Du placerer foliebakken lige under flæskestegen og kullene udenom, og på den måde er du sikker på, at kødet ikke er udsat for direkte varme, men indirekte varme, som hjælper med at bevare saften i kødet. Til slut kan du udsætte sværen for direkte varme for at gøre den endnu mere sprød, men ellers er det bare et spørgsmål om tålmodighed. Læs også: Sådan laver du den bedste flæskesteg

Nem opskrift på flæskesteg på grill

4 pers.Sådan laver du flæskesteg på grill:

  • 1 dl groft salt
  • 1 flæskesteg på 1,6 kg med ben og svær

Læs også: Tilbehør i verdensklasse til flæskestegen

Sådan laver du flæskesteg på grill:

  1. Tænd op i kuglegrillen med masser af kul i begge sider (indirekte) og sørg for, at grill og rist er godt varme.
  2. Rids sværen på stegen dybt uden at komme helt ned til kødet. Gnid saltet grundigt ind i hver eneste rille.
  3. Sæt en foliebakke ned mellem kullene til at opsamle fedtdryp og placér stegen med sværen opad midt på risten over drypbakken.
  4. Læg låget på og steg den i ca. 1½ time, til sværen er god og sprød.
  5. Pak stegen, undtagen sværen, ind i alufolie og lad den trække. Hvis sværen ikke er sprød, kan du evt. give sværen en tur tæt på gløderne til sidst.

Tip! Denne melonsalat er perfekt til flæskesteg på grill

SPIS BEDRE har en af de mest populære opskrifter på flæskesteg med garanti på sprøde svær. Find den her: Tips til flæskesteg

Sponsoreret indhold