Denne tærte er dejlig cremet og smagfuld med både ricotta og blåskimmelost i fyldet. Perfekt til frokostbordet eller aftensmad i hverdagen.
Blend mel og smør i en foodprocessor, til det er som krummer. Tilsæt æggeblomme og 1-2 spsk. koldt vand.
Blend, til dejen har samlet sig. Form dejen til en kugle, pak den ind i film, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
Rul dejen ud på et melstrøget bord, og læg den i en tærteform. Dæk kanterne på tærten til med alufolie. Det gør man for at undgå, at kanterne glider ned, når tærten forbages.
Forbag tærten i ovnen ved 190° i 10-12 minutter. Fjern alufolien, og afkøl på en bagerist.
Sæt nu ovnen på 200°.
Skyl spinaten grundigt.
Opvarm en pande med olivenolie.
Damp spinaten, til den falder sammen.
Hæld den dampede spinat i et dørslag. Brug en træske for at presse væden ud.
Pisk æg og ricotta sammen med muskat, salt og peber. Bland spinaten i.
Læg blandingen på tærtedejen.
Fordel smuldret blåskimmelost ud over tærten.
Bag tærten i ovnen i 20 minutter. Afkøles på en rist.