Brød & Boller

Fastelavnsboller med hindbærcreme

Her får du grundopskriften på fastelavnsboller, som du kan variere med fyld efter din smag. I denne opskrift har vi brugt hindbærcreme. Mums!
af Ingrid Schilde.30.12.2022Foto: Marte Aubert.
20 stk

Bolledej

  • 5 dl sødmælk
  • 150 g smør
  • 150 g flormelis
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 800 g hvedemel
  • 50 g gær
  • Mælk til pensling

Fyld

  • 4 dl piskefløde
  • 4 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. hindbærsyltetøj
  • 100 g hindbær
  • 2 spsk. flormelis

Sådan laver du fastelavnsboller med hindbærcreme

Tilbered fyldet, mens du bager bollerne efter grunddejen.

Grundopskrift på fastelavnsboller

  1. Hæld mælk, smør og flormelis i en kasserolle og varm op, til smørret er smeltet. Rør af og til, til det koger. Køl mælkeblandingen af.
  2. Bland kardemomme og hvedemel sammen.
  3. Rør gæren i mælkeblandingen, når den er 37° varm.
  4. Hæld melblandingen i en røremaskine med dejkrog. Gem 1-2 dl af den tørre blanding og tilsæt lidt undervejs efter behov.
  5. Hæld mælkeblandingen over og ælt ved lav hastighed, til dejen er homogen. Ælt herefter i 10 min. på medium hastighed, til dejen er fast. Hvis dejen er for klistret, kan du tilsætte lidt ekstra mel. Hvis du ikke har en røremaskine, kan du ælte dejen i hånden i ca. 20 min.
  6. Form dejen til boller og læg dem på en bageplade. Lad dem hæve et lunt sted i 50-60 min. Varm ovnen op til 220-230°. Bag bollerne i ca. 10 min. Tag bollerne ud af ovnen og pensl dem med mælk. Afkøl.

Hindbærcreme

  1. Fordel piskefløde, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk det, til du har en stiv creme. Vend hindbærsyltetøj og friske hindbær i.
  2. Del de færdigbagte boller i 2. Fordel cremen i bollerne, drys flormelis over og servér.

Sponsoreret indhold