Brød & Boller

Focaccia med rosmarin

Friske krydderurter kan give brød et frisk pift, hvad enten de bages ind eller drysses ovenpå. Her får du vores opskrift på skønne focacciabrød med rosmarin
Af Mai Knauer20.05.2020Foto Columbus Leth
12 personer

  • 4 dl koldt vand
  • 1 tsk. salt
  • 25 g gær
  • 200 g durummel
  • 50 g speltmel
  • 300 g hvedemel
  • 1 håndfuld frisk rosmarin
  • ½ spsk. flagesalt
  • ½ dl olivenolie

Sådan laver du focaccia med rosmarin

  • Kom vand, salt og gær i en skål, og pisk det godt igennem, til alt er opløst.
  • Tilsæt durum- og speltmel, og rør til en ensartet konsistens – gerne i en røremaskine.
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og rør dejen godt sammen. Den skal være blød og fugtig.
  • Kom dejen i springform, Ø 28 cm, beklædt med bagepapir.
  • Klip små buketter af rosmaringrene, og fordel dem ned i dejen.
  • Lad dejen hæve i køleskabet natten over.

Server dine nybagte focaccia med rosmarin til en skøn portion suppe. Prøv denne opskrift på cremet blomkålssuppe

  • Drys med flagesalt, og bag brødet i ovnen ved 225° i ca. 25 minutter, til det er gennembagt.
  • Tag brødet ud af ovnen, og dryp med olivenolie inden servering.

Sponsoreret indhold