Mangler du det perfekte brød til din hovedret, bør du begive dig ud i at bage et focacciabrød.
Focaccia stammer oprindeligt fra Italien, men vi spiser også gladeligt at det olierede og saltede brød herhjemme. I gamle dag lavede man focacciabrødet på åben ild, ligesom fladbrød. For at punktere bobler under brænding stak man et spyd i dejen imens den bagte, og det er herfra at focacciaen har fået sit velkendte udseende.
Prøv også: Focaccia med gedeost her!
Et focacciabrød kan laves på mange forskellige måder og kan nemt tilpasse den ret, det skal servers til. Oprindeligt var det blot toppet med olie og salt, men de fleste elsker at krydre deres focaccia med rosmarin, spidskommen og oregano. Derudover kan man toppe børdet med oliven, løg, parmesan og hvidløg.
Antal: 4 personer
Prøv også: Nordisk salsa med ramsløg her!
Tip: Gem den overskydende salsa i et sylteglas i køleskabet, og brug som tilbehør til koldt kød, pålæg eller til kraftig ost, eller frys den ned, og gem til næste gang du skal bage focaccia.